Selecteer een pagina

Even een kort bericht over de huidige stand van zaken. Zoals het er nu uitziet, ondanks de gedeeltelijke lockdown, zouden de leeskringen in december wel door kunnen gaan. Op de site van de overheid staat duidelijk:

In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30.

Een andere opmerking die van toepassing lijkt te zijn is deze:

In het voorgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en hoger onderwijs (HO) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

Dat zou betekenen dat we de leeskringen in december door kunnen laten gaan. Dan dragen we een mondkapje op weg naar de stoel, waar we goed afstand houden. Daarna mag het mondkapje af, zoals gebruikelijk op scholen. Maar laten we ons niet rijk rekenen. De situatie kan snel weer veranderen, en er worden in begin december weer nieuwe maatregelen verwacht.

Hoe het ook uitpakt: we houden de situatie scherp in de gaten en we blijven in goed overleg met de locaties onze beslissingen nemen. Laten we hopen dat december een gunstige maand voor ons wordt.

Als je vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen door een bericht te sturen naar deleeskringen@gmail.com.